Strandby Skatten / Fornemmelsen holdt stik og Strandby Skatten vokser

Fornemmelsen holdt stik og Strandby Skatten vokser

Vi gik, efter den første udgravning, med en fornemmelse af, at vi måske ikke havde fundet hele skatten, og i september 2013 blev denne fornemmelse bekræftet, da vi 25 meter væk fra fundstedet fandt endnu en vikingemønt i det øvre jordlag.
Dette bekræftede vores mistanke om, at ploven gennem tiden måske havde spredt skatten mere end først antaget, og det blev derfor i samarbejde med arkæolog Sidsel Whålin besluttet at prøvegrave lidt igen på skatten som vi lavede Mandag og Tirsdag 4-5/11-2013.
Det gav pote og resulterede i 36 nye fund af blandt andet Harald Blåtands korsmønter, fragmenter af Harald Blåtands Hedeby mønter, tyske Randpfenning, Otto Adelheid mønter, dele af arabiske mønter, smykkedele og brudsølv.
 
Det var egentligt meningen, at vi blot skulle lave et lille prøveskrab, men da de første mønter igen dukkede op, gav Sidsel Whålin den gas, og vi udgravede på to dage et område omkring fundstedet på ca. 100 x 100 meter. 
Sidsel nåede således ikke at lave søgegrøfter og lede efter huse i undergrunden, som det ellers var planlagt, så det må hun nu gøre senere, men hvor var det fedt igen at finde vikingemønter på stedet, og derefter ringe til Jens Christian Moesgaard fra Nationalmuseet og fortælle, at nu havde vi altså lige 6 mønter mere fra Harald Blåtand i Strandby.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
STOKKE BRØDRENE