Strandby Skatten / Thors Hammer fra skatten
Hals smykke i sølv af Thors Hammer
 
En meget symbolsk ting for skatten, er denne fine Thors Hammer i sølv
 
 
Da denne fine Thors Hammer i sølv kom frem så vi blot på hindanden uden at sige et ord, rejste os og pakkede sammen og gik hjem. Da gik det virkelig op for os hvad det var vi havde fat på, og det var en fantastisk mærkelig følelse at side med den i hånden, og tænke på at den sidste der havde sidet med denne for over 1000 år siden var en ægte viking der havde boet og gået på samme sted som os.

Mjølner er Thors hammer i nordisk mytologi. Den er smedet af to dværge – Sindre smedede, mens Brokk holdt blæsebælgen i gang.

Mjølner er det mægtigste våben i Asgård. Hammeren rammer altid, hvad den bliver kastet efter. Den rammer med en vældig kraft og vender altid tilbage til den hånd, der kaster den. Thor var nødt til at få smedet en kraftig handske, (Iarngreiper), for at kunne gribe den. Selvom hammeren er et mægtigt våben, fylder den ikke alverden. Den kan skifte størrelse og gemmes i den mindste lomme, hvis det skulle blive nødvendigt.

Mjølner er Thors kæreste eje. Når han svinger den, giver det et ordentligt brag, og lyn og gnister står omkring ham – det er altså fra Mjølner, at tordenen kommer ifølge den nordiske mytologi.

Mjølner blev fremstillet i forbindelse med Lokes væddemål med dværgene.

Thor har en enkelt gang mistet Mjølner, da den blev stjålet af jætten Trym. Thor var nødt til at klæde sig ud som Freja og drage af sted som kvinde for at få den narret fra ham igen. Historien kaldes for "Thors brudefærd".

 

STOKKE BRØDRENE